
- reklama -
Suroviny
- 1/2 květáku
- 1 jarní cibulka
- Omáčka:
- 3 lžíce medu
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 5 lžic vody + 2 lžičky škrobu
- 1 1/2 lžíce tamari nebo sójové omáčky
- 1/2 – 1 lžičky chilli omáčky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200 st.C. Syrové květákové růžičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je přibližně 20 minut, dokud nebude květák měkký. Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák zbytečně vysychá, můžete jej pokapat vodou.
-
Mezitím si připravte omáčku. Všechny suroviny (kromě škrobu a vody) smíchejte v kastrůlku, povařte a promíchejte. a dejte na plamen. Přiveďte k varu a promíchejte dohladka. V hrnku smíchejte vodu se škrobem, přidejte do omáčky a povařte dohusta.
Růžičky zalijte omáčkou, promíchejte a posypte nasekanou jarní cibulkou.
Kuchařka: hosta









