- reklama -
Suroviny
1/2 kg
- 1/2 kg moučkového cukru
- 1/3-1/2 sáčku sušených levandulových květů
- dobře uzavíratelná nádoba
- sítko k přesátí cukru
- levandulový cukr krupice – tentýž postup, ale cukr není třeba prosívat.
Postup přípravy receptu
-
Připravíme do mísy půl kila moučkového cukru, musí být dobře prosátý přes jemné sítko.
-
Do mísy k cukru pak vsypeme zhruba třetinu až polovinu sáčku sušených levandulových květů, pořádně promícháme.
-
Uschováme v dobře uzavíratelné nádobě a necháme minimálně týden uzavřené.
-
Po týdnu cukr opět prosejte. Zůstane tak čistý moučkový cukr s neodolatelnou vůní levandule.
Poznámka od kuchařky
Je výhodou připravit si oba cukry – jak moučkový levandulový, tak krupicový levandulový zároveň, při pečení nejen na vánoce se budou hodit obě varianty. Výborné také na obalování cukroví.
Kuchařka: woman