Levandulový cukr na vánoční pečení

45
- reklama -

Suroviny
1/2 kg

1/2 kg moučkového cukru
1/3-1/2 sáčku sušených levandulových květů
dobře uzavíratelná nádoba
sítko k přesátí cukru
levandulový cukr krupice – tentýž postup, ale cukr není třeba prosívat.

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme do mísy půl kila moučkového cukru, musí být dobře prosátý přes jemné sítko.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy k cukru pak vsypeme zhruba třetinu až polovinu sáčku sušených levandulových květů, pořádně promícháme.

  3. Uschováme v dobře uzavíratelné nádobě a necháme minimálně týden uzavřené.

  4. Po týdnu cukr opět prosejte. Zůstane tak čistý moučkový cukr s neodolatelnou vůní levandule.

Poznámka od kuchařky

Je výhodou připravit si oba cukry – jak moučkový levandulový, tak krupicový levandulový zároveň, při pečení nejen na vánoce se budou hodit obě varianty. Výborné také na obalování cukroví.

http://www.woman-today.cz/