Vepřová játra na ajvaru a zelenině

101
- reklama -

Suroviny

500 g vepřových jater
2-3 PL ajvaru
3 PL rajčat „Passata di pomoro“
2 zelené papriky
1 mrkev
olej
1 cibule
pepř
sůl
solamyl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme, opepříme, restujeme na drobně pokrájené cibuli. Přidáme opéci omyté, pokrájené papriky a nakrájenou mrkev.

  2. Vše zalijeme vývarem z kostí. Nádobu s játry a zeleninou přiklopíme a dáme dusit do předem rozehřáté trouby. Když jsou játra poloměkká, vmícháme několik lžic ajvaru a rajčata „Passata di pomodoro“. Promícháme a dál dusíme doměkka.

  3. Nakonec játra se sosem zahustíme solamylem, rozmíchaným ve vývaru. Ještě krátce povaříme. Játra dosolíme až na talíři. Podáváme s bylinkovou rýží.