Paštikoše

44
- reklama -

Suroviny
10 středně velkých silikonových košíčků

350 g kuřecích jater
120-150 g čerstvého másla
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
případně jiné koření dle chuti
1 malá cibulka
1-2 PL smetany

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve očistíme játra, propláchneme, ořežeme a nakrájíme na drobné kousíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme očištěná játra, necháme asi čtvrt hodinky na pánvi restovat.

  3. Z pánvičky přeložíme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme 120-150 gramů másla, zakapeme 1-2 lžícemi smetany.

  4. Vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Vzhledem k hustotě směsi budeme muset asi mixovat po částech nebo máte-li, pak použijte ruční tyčový mixér.

  5. Připravte si silikonové košíčky, do kterých naporcujete hotovou rozmixovanou směs. Nechejte zchladnout a teprve potom uložte do ledničky.

  6. Před podáváním se dobře vyndává ze silikonových košíčků, nazdobí se například brusinkami či čerstvě posekanými bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Poprvé jsem dala másla málo, směs byla chutná, ale velmi tuhá, nešla roztírat. Tak jsme ukrajovali, ale kdo chce roztírat například na chleba, přidejte máslo, bude se to i lépe zpracovávat jako hmota.