Suroviny
4 porce
- 300 g nudlového těsta (odkaz v poznámce).
- Náplň:
- 500 g dýně hokaido
- 150 g sušenky amaretti
- 150 g mostarda hrušková (odkaz v poznámce)
- 60 g Grana Padano
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- máslo
- pár šalvějových lístků
Postup přípravy receptu
-
Náplň připravíme den předem:
Dýni rozpůlíme, zbavíme dřeně, nakrájíme na měsíčky a při 200°C pečeme ve vyhřáté peci do měkka (nespálit). Necháme vychladnout v troubě a pak lžící stáhneme dužinu ze slupky a pomačkáme ji.
V mezičase rozmačkáme amaretti, jemně nasekáme mostardu, nastrouháme sýr.
Vše, vč. dýně, smícháme v misce, přidáme vejce, nastrouháme trošku muškátového oříšku, osolíme, zamícháme a zakryté necháme do druhého dne. -
Těsto rozválíme na tloušťku 2 mm a narádlujeme pásy široké do 10 cm.
Na pásy těsta klademe asi centimetr od okraje hromádky náplně asi 5 cm od sebe. Přes hromádky přehneme těsto, kolem hromádek těsto spojíme hřbetem dlaně a narádlujeme tašky.
Vaříme 3 až 4 minuty. -
Na pánvi přepustíme na malém plameni máslo a přihodíme pár lístků šalvěje. NEPRAŽIT!
K voňavému máslu dáme uvařené těstoviny, prohodíme a podáváme. -
Toto jídlo jsem ochutnal přímo u zdroje, ale existuje i jídlo bez amaretti a bez mostardy
Poznámka od kuchařky
Zdroj: restaurace Borsa vecchio, Valeggio sul Mincio
NUDLOVÉ TĚSTO: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=n…
MOSTARDA: https://www.toprecepty.cz/recept/39895-mostarda-ov…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…