Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

133
- reklama -

Suroviny

1/2 okrájeného celeru (cca 300-400 g)
100 g uzeného bůčku
velká cibule
citronová šťáva
2 rovné lžíce mouky
sádlo podle potřeby
kmín
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy.

  3. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Přimícháme ji k celeru a necháme povařit. Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti. Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.

Poznámka od kuchařky

Chuť zelí je velice jemná, ani není poznat , že je to celer.