- reklama -
Suroviny
- plát chlazeného listového těsta (nebo filo těsto)
- 1 vejce
- 150 g ricotty (nebo hustý cottage sýr, lučina..)
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- hrst pokrájené petrželky (nebo baby špenátu)
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 200 st.C. V misce smícháme ricottu, parmazán a půlku rozšlehaného vajíčka. Přidáme posekanou petrželku nebo špenát a promícháme.
-
Z těsta vykrojíme kolečka v průměru asi 8 -10 cm, v dlani je naplníme lžičkou tvarohovo-sýrové náplně a okraje stiskneme k sobě.
Na plechu s pečícím papírem je potřeme zbylým vajíčkem a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova – asi 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Pastizzi jsou tradičním pikantním pečivem z Malty . Obvykle mají náplň z ricotty nebo kašovitého hrachu. Jsou nazývány pastizzi tal-irkotta (tvarohový koláč) nebo pastizzi tal-piżelli ( hrachový koláč).
Kuchařka: hosta