Slané tvarohové mušličky – variace na maltské pastizzi

62
- reklama -

Suroviny

plát chlazeného listového těsta (nebo filo těsto)
1 vejce
150 g ricotty (nebo hustý cottage sýr, lučina..)
1/2 hrnku strouhaného parmazánu
hrst pokrájené petrželky (nebo baby špenátu)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 200 st.C. V misce smícháme ricottu, parmazán a půlku rozšlehaného vajíčka. Přidáme posekanou petrželku nebo špenát a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z těsta vykrojíme kolečka v průměru asi 8 -10 cm, v dlani je naplníme lžičkou tvarohovo-sýrové náplně a okraje stiskneme k sobě.
    Na plechu s pečícím papírem je potřeme zbylým vajíčkem a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova – asi 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Pastizzi jsou tradičním pikantním pečivem z Malty . Obvykle mají náplň z ricotty nebo kašovitého hrachu. Jsou nazývány pastizzi tal-irkotta (tvarohový koláč) nebo pastizzi tal-piżelli ( hrachový koláč).