Selská omeleta v chlebu

55
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 krajíc chleba na topinku o síle cca 1,5 cm
2 lžíce oleje
2 kolečka pikantnějšího salámu o síle cca 0,5 cm
1 malou uvařenou bramboru nebo ½ větší
kousek kapie
1 vejce
3 lžíce sýra Cottage
špetku soli a mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku.
    Vejce ve sklence nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu).
    Salám, bramboru a papriku nakrájíme na velice drobné kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pánve na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit salám a brambory. Pak přidáme papriku, vše promícháme a nahrneme na hromádku. Ohraničíme chlebovou kůrkou a vnitřek zalijeme vejcem se sýrem. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme 3 minuty.

  3. Poté přiklopíme vykrojenou střídkou, obracečkou naplněný chleba opatrně otočíme na druhou stranu a chleba ještě 2 minuty opékáme.
    Na talíři překrojíme a ozdobíme kouskem papriky.

Poznámka od kuchařky

Inspirací mi bylo video, které mi přišlo emailem pod názvem“Pizza chlebíček“ Celý recept jsem si poté našla na Nejrecept.cz.

Suroviny jsem si upravila, přidala brambory, které mi zbyly z jiného jídla a proto i ten název“Selská omeleta…“

Snad se někomu tato nevšední rychlovka bude hodit 🙂

http://www.nejrecept.cz/recept/pizza-chlebicek-sni…