Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas

64
- reklama -

Suroviny
2 porce

350 g červených brambor
1 červená cibule
3 stroužky česneku
150 g choriza
5 lžic cizrny
5 lžic krájených rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
1 špetka mletého černého pepře
1 špetka mletých chilli vloček
2 lžíce červeného vinného octa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.

  2. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Opečeme zakryté na lžíci oleje. Na mírné teplotě! Občas promícháme. Restujeme tak 8 minut, pára udělá své. Přidáme 200 ml červeného vína, osolíme a opepříme. Povaříme, aby se víno trochu redukovalo. Pak přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a znovu povaříme. Přilijeme vinný ocet. A přidáme také špetku mletých chilli vloček. Vaříme tak asi 8 minut – vytvoří se mírně kašovitá směs.

  3. Uvařené brambory dáme na pánev s rozehřátým olejem a mírně opečeme. Přidáme cirznu, nakrájené chorizo a nakrájenou petrželku. Dobře promícháme.

  4. Brambory s chorizem podáváme přelité rajčatovou směsí.

Poznámka od kuchařky

Brambory můžete použít i žluté, případně oloupané. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/cervene-brambory-s-c…