Vitello tonnato trochu jinak

71
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g telecí kýty
500 ml suchého bílého vína
3 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce olivového oleje
250 g konzerva tuňáka v oleji
1 větší mrkev
1 lžíce kaparů
5 ks ančoviček
3 lžíce přepuštěného másla
3-5 lžic majonézy
sůl
pepř
na ozdobu velké kapary a barevné lístky např. červené řepy, já měla podobné, krvavého šťovíku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.

  2. Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru válečku. Na olivovém oleji na pánvi váleček ze všech stran opečeme, přendáme do pekáčku, přidáme špalíčky mrkve, kapary i ančovičky. Dáme péct do předehřáté trouby 1- 1,5 hod na 100° C zapnutou na spodek / vršek, ne horkovzduch.

  3. Hotové maso vyndáme, necháme odpočinout, zabalíme do alobalu a necháme vychladnout . Vše z pekáčku dáme do vysoké nádobky a rozmixujeme dohladka. Vmícháme máslo a majonézu, dochutíme solí a pepřem.

  4. Maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Hodí se na sváteční příležitost jako předkrm nebo luxusní večeři (pro 2 při svíčkách 😀 ) , ale až ochutnáte, nebudete se chtít dělit.

Recept, který je naprosto úžasný, jsem našla ve starším Gurmetu. Je zjednodušený, ale chuť je dokonalá.