Divoká tuňáková pomazánka

62
- reklama -

Suroviny

Pomazánka:
160 g žervé nebo Lučiny
160 g tuňáka
140 g mixu kukuřice, hrášku a papriky – znáte pod pojmem Mexiko
sůl
pepř
1 červená feferonka
Toast:
toastový chleba
vařené vejce s tekutým žloutkem
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme žervé se scezeným tuňákem, přidáme mix kukuřice, hrášku a papriky. Osolíme a opepříme.

  2. Přimícháme nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme a necháme chvíli ve chladu.

  3. Na toastový chléb namažeme pomazánku, přidáme vejce s tekutým žloutkem a plátek rajčete. Mírně ještě posolíme a popepříme. Stejně tak se hodí na plátek bagety nebo k dalamánku.

Poznámka od kuchařky

Vejce s tekutým žloutkem vaříme tak, že vajíčka vložíme do vařící vody, vaříme 5 minut, pak prudce zchladíme a ve studené vodě necháme 10 minut odpočívat. Při rozkrojení je žloutek tekutý. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/divoka-tunakova-poma…