
- reklama -
Suroviny
- Pomazánka:
- 160 g žervé nebo Lučiny
- 160 g tuňáka
- 140 g mixu kukuřice, hrášku a papriky – znáte pod pojmem Mexiko
- sůl
- pepř
- 1 červená feferonka
- Toast:
- toastový chleba
- vařené vejce s tekutým žloutkem
- rajče
Postup přípravy receptu
-
Smícháme žervé se scezeným tuňákem, přidáme mix kukuřice, hrášku a papriky. Osolíme a opepříme.
-
Přimícháme nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme a necháme chvíli ve chladu.
-
Na toastový chléb namažeme pomazánku, přidáme vejce s tekutým žloutkem a plátek rajčete. Mírně ještě posolíme a popepříme. Stejně tak se hodí na plátek bagety nebo k dalamánku.
Poznámka od kuchařky
Vejce s tekutým žloutkem vaříme tak, že vajíčka vložíme do vařící vody, vaříme 5 minut, pak prudce zchladíme a ve studené vodě necháme 10 minut odpočívat. Při rozkrojení je žloutek tekutý. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/divoka-tunakova-poma…
Kuchař: mojetara