Krkovičkova vepřekovka (vepřový bůček, vepřová uzená žebra, hovězí žebra = maso ve vlastní šťávě)

49
- reklama -

Suroviny
Chlebů a chlebů

1 kg vepřového bůčku
1 kg hovězích žeber
1 kg uzených žeber
4 ks středních cibulí
2 KL soli
1 KL mletého pepře
1 PL celého kmínu
4 PL sádla
cca 1/2 l piva
5 stroužků česneku
přiměřeně kuliček pepře, jalovce
6 ks bobkových listů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme veškeré koření a vše ještě restujeme, poté podlijeme 2 hrnky teplé vody a celým pivem.

  3. V troubě dusíme při 120 °C 8-10 hodin, vyndáme kosti, kuličky koření, bobkový list a zamícháme. Pokud se maso rozpadá, je hotovo.

  4. Dáme do sklenic a stačí jen zavařit, cca 40 minut.