
Suroviny
- 300 – 400 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 cibule
- lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- petrželka
- papriky očištěné od semínek
- ——
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 5 žampionů
- mrkev
- cibule
- lžíce sádla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s vejcem, strouhankou, nakrájenou cibulí a kořením. Naplníme připravené papriky.
-
Na přípravu rýže zpěníme nakrájenou cibuli na sádle. Přidáme propláchnutou rýži a restujeme. Přimícháme nakrájené žampiony a mrkev.
-
Zalijeme vývarem (doporučuji opravdu vývar, nebo alespoň bujon) a ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Vložíme papriky, pekáček přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 st.
-
Pečeme do změknutí rýže cca 30 minut, (řiďte se zkušeností se svou troubou). Poté pekáč odkryjeme a dopečeme chvíli na barvu.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlovka. Tím, že papriky i maso pustí ještě svou šťávu, rýže není vůbec suchá. Stačí k tomu jen salátek, nebo jen tak. Zeleninu do rýže si můžete vybrat podle svých chutí (hrášek, papriku, rajčata, kukuřici).