Suroviny
2 porce
- 230-250 g kuřecích prsou
- 180 g žampionů – čerstvé nebo konzervované
- 180 g shitake – jidášovo ucho, před použitím ho namočíme na 30 minut do vlažné vody
- 260 g loupaných celých rajčat – konzerva
- 2 stroužky česneku
- 5 plátků anglické slaniny
- 3 větší beraní rohy – mild
- 6 ančoviček
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml červeného vína
- 2 stonky rozmarýnu
- pepř
- bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a restujeme maso, aby bylo ze všech stran zatáhnuté.
-
Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn (jehličky ze stonku odebereme). Promícháme.
-
Přidáme ančovičky a nadrobno nakrájené beraní rohy, které jsou tak středně pálivé, použil jsem naložené (můžete dát pečenou papriku a k tomu přidat jednu nakrájenou chilli papričku). Přimícháme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
-
Vmícháme prolisovaný česnek, zalijeme červeným vínem a povaříme.
-
Dáme vařit špagety do osolené vody.
-
Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou (můžete použít i krájená rajčata a třeba ještě trochu rajčatového pyré, záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci). Přimícháme nasekanou bazalku.
-
Vmícháme špagety a podáváme posypané parmezánem. Variantou je, že ze špaget na talíři vytvoříme hnízdo, do kterého uložíme kuřecí směs (pokud milujete parmezán, přistrouhejte ho). Bazalka už je jen ozdobou.
Poznámka od kuchařky
Recept také s fotopostupem krok za krokem na http://www.mojetara.cz/recipe/kure-po-myslivecku-p… a nebo také video na https://youtu.be/C-Fa6Skp-ss