- reklama -
Suroviny
hodně
- 6 vajec
- 150 g tuku (Hera, máslo, …)
- 250 g cukru
- 1/4 l mléka
- 1 šlehačka
- 500 g hladké mouky (já dala špaldovou)
- 1 kypřící prášek do pečiva
- sůl
- kakao
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme sníh z bílků. Žloutky, cukr a tuk třeme asi 10 minut, až vznikne hustá pěna, pak přidáme mouku s kypř. práškem, nalijeme šlehačku a doředíme mlékem. Nakonec opatrně vmícháme sníh, vše už jen lehce promícháme.
-
Část těsta si odlijeme, přidáme do něj kakao.
-
Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy střídavě lijeme těsta. Pečeme na 180 st. Pokud použijeme mouku bílou, stačí 3/4 hodiny, pokud tmavou, musíte péct o něco déle.
Poznámka od kuchařky
Bábovka je velká, peču i v železné formě, ale není to nutné. Je pracná, ale stojí za to a zase je jí hodně. U nás doma jsou všichni žraví -)
Kuchařka: Petra V