Bábovka mňam, mňam

60
- reklama -

Suroviny
hodně

6 vajec
150 g tuku (Hera, máslo, …)
250 g cukru
1/4 l mléka
1 šlehačka
500 g hladké mouky (já dala špaldovou)
1 kypřící prášek do pečiva
sůl
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme sníh z bílků. Žloutky, cukr a tuk třeme asi 10 minut, až vznikne hustá pěna, pak přidáme mouku s kypř. práškem, nalijeme šlehačku a doředíme mlékem. Nakonec opatrně vmícháme sníh, vše už jen lehce promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Část těsta si odlijeme, přidáme do něj kakao.

  3. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy střídavě lijeme těsta. Pečeme na 180 st. Pokud použijeme mouku bílou, stačí 3/4 hodiny, pokud tmavou, musíte péct o něco déle.

Poznámka od kuchařky

Bábovka je velká, peču i v železné formě, ale není to nutné. Je pracná, ale stojí za to a zase je jí hodně. U nás doma jsou všichni žraví -)