
- reklama -
Suroviny
- 200 g BL mouky (nejraději mám červenou Doves Farm)
- 70 g BL ovesných vloček
- 70 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 1 žloutek
- 1PL vanilkového extraktu (mám placatku vodky a v ní pokrájený vanilkový lusk)
- moučkový cukr na obalení (melu si doma a přidávám vanilkový cukr s přírodní vanilkou)
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky na sucho zlehka opražíme na pánvi, až začnou vonět a lehce zlátnout.
Necháme vychladnout a pomeleme. -
Sypké ingredience smícháme a zpracujeme se změklým máslem, žloutkem a extraktem.
Dáme do lednice do druhého dne rozležet. -
Formičky na rohlíčky lehce přestříkneme sprejem na pečení a naplníme těstem.
Pečeme cca 10 minut na 180°C do lehce růžova. -
Necháme vychladnout ve formičkách a pak je po vyklepnutí buď obalíme v moučkovém cukru a nebo jen poprášíme cukrem.
Poznámka od kuchařky
Pamatuji si tyhle rohlíčky z dětství, kdy byl před vánoci boj o sehnání lískových oříšků, tak se to řešilo takhle. Je to taková nostalgie v bezlepkovém kabátku. A chutnají pořád dobře.
Inspiroval mě recept pí. Urválkové.
Kuchařka: srettka