Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 konzerva bílých máslových fazolí (obsahuje 240 g fazolí)
1/2 salátové okurky
2 soudková rajčata
1 červená cibule
2-3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
petržel
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku oloupeme na zebru a přepůlíme. Lžičkou se zbavíme semínek a pak napříč nakrájíme na půlměsíčky. Petržel nasekáme na drobnější kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše smícháme. Přidáme postupně olivový olej, je na vás, jaké množství chcete v salátu mít. Začněte 1 lžící. Skončil jsem u 3.

  3. Pokropíme octem (můžete použít i citronovou šťávu), přidávejte postupně, podle chuti. Začněte 1 lžící. Skončil jsem u 2.

  4. Přidáme sůl a pepř. Decentně. Necháme 10 minut v chladu.

Poznámka od kuchařky

Recept (s fotopostupem) také na http://www.mojetara.cz/recipe/okurkovy-salat-s-bil… a navíc videopostup http://www.mojetara.cz/videorecepty/