Suroviny
- 6 brambor
- 500 g světlého prejtu
- 1 větší cibule
- 2 vejce na zapečení
- uzená paprika podle každého
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 1-1,5 cm a promícháme s uzenou paprikou.
-
Na dno pekáčku dáme vrstvu pokrájeného prejtu. Na pokrájený prejt položíme plátky brambor a na ně pokrájíme cibuli. Znovu opakujeme vrstvení, prejt, brambory, cibule a dokola. Poslední vrstvu končíme brambory. Uhladíme a zalijeme vejci smíchanými se špetkou uzené papriky.
-
Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut a pak dáme ještě na pár minut na program „gril“ a pečeme do křupavé kůrčičky a dozlatova tak, aby byly brambory měkké. Podáváme s kysaným zelím nebo s Moravankou.
Poznámka od kuchařky
Nemastíme, moc nekořeníme, prejt pustí šťávu a je již ochucený. Brambory jsou chutné, chutnaly nám víc, než klasika brambor, prejt, zelí.