- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 60 g másla
- 1 vejce
- 90 g cukru moučka
- lžíce medu
- 40 g mletých mandlí
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- 1-2 lžičky koření do perníku
- lžíce rumu
- Poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 3-4 lžíce horké vody
Postup přípravy receptu
-
Na vále smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, změklé máslo a rum. Zpracujeme nelepivé, kompaktní těsto. Zabalíme do folie, necháme při pokojové teplotě hodinu odležet.
-
Po té rozdělíme na dva díly a vytvarujeme hada. Nakrájíme na stejné cca 2 cm kousky. Z každého uválíme kuličku a ukládáme na plech s pečícím papírem.
-
Pečeme na 170 st cca 8-10 minut. Z cukru, vody a rumu umícháme řidší polevu. Vychladlé perníčky namáčíme v polevě a necháme zaschnout.
Poznámka od kuchařky
Výhoda je, že se se nemusí nic vyvalovat a je to velice rychlé.
Kuchařka: mika59