Suroviny
6 porcí
- 1 ks kuřete
- 3 ks velké mrkve
- 1 ks velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1/2 citronu na plátky
- 1 ks jarní cibulky
- Koření na kuře:
- 4 lžičky himalájské soli
- 3 lžičky pepře
- 1 lžička koření Pohoda ze Sonnentoru
- Dip:
- 1/2 balení tvarohu
- 1 ks jarní cibulky
- 1/2 konzervy kukuřice
- 1 ks taveného sýru + 100 g strouhaného sýru eidamu
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky pepře a koř. Pohoda
- 2 stroužky česneku
- Salátek:
- 1 ks mrkve nastrouhané na jemno a jarní cibulka
- 1,5 ks červené papriky nakrájené na nudličky
- 3 ks ředkviček na plátky
- 1/2 konzervy kukuřice
- Příloha:
- 6 ks velkých brambor
Postup přípravy receptu
-
Kuře připravíme tak, že uděláme směs koření, do směsi vymačkáme čtvrtku citronu, s touto směsí potřeme celé kuře. Kuře dáme na pekáč a naplníme čtvrtkou citronu nakrájeného na plátky, jedním kusem mrkve a česnekem. Zbylé dvě mrkve dáme vedle kuřete, spolu s cibulí a jarní cibulkou (pokrájené na pásky).
-
Kuře v pekáčku přikryjeme, dáme péct spolu i bramborami, které jsme omyli, propíchali vidličkou, osolili, trochu potřeli olivovým olejem a zabalili do alobalu (brambory dáme zvlášť na plech, ne ke kuřeti). 🙂 Budeme péct 2 hodiny na 200°C.
-
Dip připravíme tak, že všechno jen smícháme a dáme do ledničky. Po 1,5 hodině vyndáme brambory z trouby, vydlabeme do nich otvor, ten naplníme dipem a vrátíme zpět do trouby.
-
Připravíme salát, kdy vše jen nakrájíme a dáme odpočívat do lednice.
-
Po 2 hodinách máme hotovo a můžeme servírovat. Přeji dobrou chuť. 🙂
Poznámka od kuchařky
Kuřátko je krásně nasáklé citronovou štávou a je měkoučké. Rozhodně doporučuji vyzkoušet, u nás doma všem chutnalo. 🙂