Kuře s pečenou bramborou, plněnou sýrovým dipem a salátkem

50
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 ks kuřete
3 ks velké mrkve
1 ks velké cibule
5 stroužků česneku
1/2 citronu na plátky
1 ks jarní cibulky
Koření na kuře:
4 lžičky himalájské soli
3 lžičky pepře
1 lžička koření Pohoda ze Sonnentoru
Dip:
1/2 balení tvarohu
1 ks jarní cibulky
1/2 konzervy kukuřice
1 ks taveného sýru + 100 g strouhaného sýru eidamu
2 lžičky soli
2 lžičky pepře a koř. Pohoda
2 stroužky česneku
Salátek:
1 ks mrkve nastrouhané na jemno a jarní cibulka
1,5 ks červené papriky nakrájené na nudličky
3 ks ředkviček na plátky
1/2 konzervy kukuřice
Příloha:
6 ks velkých brambor

Postup přípravy receptu

  1. Kuře připravíme tak, že uděláme směs koření, do směsi vymačkáme čtvrtku citronu, s touto směsí potřeme celé kuře. Kuře dáme na pekáč a naplníme čtvrtkou citronu nakrájeného na plátky, jedním kusem mrkve a česnekem. Zbylé dvě mrkve dáme vedle kuřete, spolu s cibulí a jarní cibulkou (pokrájené na pásky).


    Zobrazit celý recept

  2. Kuře v pekáčku přikryjeme, dáme péct spolu i bramborami, které jsme omyli, propíchali vidličkou, osolili, trochu potřeli olivovým olejem a zabalili do alobalu (brambory dáme zvlášť na plech, ne ke kuřeti). 🙂 Budeme péct 2 hodiny na 200°C.

  3. Dip připravíme tak, že všechno jen smícháme a dáme do ledničky. Po 1,5 hodině vyndáme brambory z trouby, vydlabeme do nich otvor, ten naplníme dipem a vrátíme zpět do trouby.

  4. Připravíme salát, kdy vše jen nakrájíme a dáme odpočívat do lednice.

  5. Po 2 hodinách máme hotovo a můžeme servírovat. Přeji dobrou chuť. 🙂

Poznámka od kuchařky

Kuřátko je krásně nasáklé citronovou štávou a je měkoučké. Rozhodně doporučuji vyzkoušet, u nás doma všem chutnalo. 🙂