- reklama -
Suroviny
- 80 dkg hladké mouky
- 12 dkg hery
- 28 dkg moučkového cukru
- 4 vejce
- 2 lžičky jedlé sody
- 4 lžíce medu (=110ml nebo 150g)
- 1,5 lžíce perníkového koření
- 1,5 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme tuk, po vychladnutí do něj vmícháme med a vejce. Do misky připravíme suroviny, vlijeme tuk s medem a vejci a zaděláme tužší těsto, které dáme alespoň na dvě hodiny zchladnout do lednice.
-
Peču velké kusy cca 5 min na 150 °C a pak cca 15 min na 180 °C a malé perníčky 5 min na 150 °C a pak cca 10 min na 180 °C, ale záleží to na každé troubě, je potřeba si ten správný čas vychytat Po upečení potírám 1 vejce, 1 žloutek, 30 ml mléka a troška vody. Zdobení podle fantazie královskou glazurou nebo bílkovou polevou.
-
Bílková poleva: 1 bílek + trošku citronové šťávy+ trošku horké vody + 1 lžička solamylu (nemusí být) + cca 200 g moučkového cukru přidávám podle potřebné hustoty polevy – vymíchat do hladké polevy
Kuchařka: kucerova45