- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 200 – 300 g vepřového bůčku
- sádlo podle potřeby
- 1 cibule
- kmín
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 15 g rajského protlaku
- 4 dl vody
- 200 -300 g vepřových jater (použila jsem drůbeží)
- 200 g zeleninového leča
- 1 feferonka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme osolený, opepřený a okmínovaný bůček, nakrájený na kostky, rajský protlak, česnek a feferonku, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
-
Když je maso poloměkké, přidáme očištěná játra a dál vše dusíme.
-
Když je bůček i játra téměř měkký, přidáme 3/4 sklenice leča a ještě chvilinku vaříme.
-
Zbytek leča promixujeme tyčovým mixérem a přilijeme do guláše, který se tím krásně zahustí.
Podáváme s knedlíkem.
Kuchařka: JanaDorazinova