- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 1 vejce
- 50 g parmezánu (jiný tvrdý sýr)
- 1 stroužek česneku
- 1-2 plátky šunky
- strouhanka dle potřeby
- pepř
- 1 ČL soli
- pažitka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme lžičku soli, promícháme a necháme vypotit.
Když pustí vodu, přendáme kostky lilku do cedníku, prolijeme několikrát pod tekoucí vodou a necháme okapat. -
Kostky lilku dáme do mixéru a nahrubo rozmixujeme (použila jsem misku s noži z combi tyčového mixéru).
-
Do mísy dáme rozmixovaný lilek, přidáme nastrouhaný parmezán, pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, vejce, pepř, pažitku, trochu strouhanky a vše dobře promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvoříme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Kuchařka: radiator