
- reklama -
Suroviny
- menší bulva celeru
- 100 ml piva
- 1 vejce
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- špetka pikantního koření
- marináda:
- 4-5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř
- sušené bylinky – dala jsem libeček
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer nakrájíme na 0,5-0,8 cm kolečka. Smícháme marinádu a celer marinujeme 1-1,5 hodiny. Smícháme pivo, žloutek, koření a nakonec přidáváme mouku. Z bílku ušleháme sníh a přidáme ho do těstíčka
-
Z marinády přidáme zbývající olej. Moc ho není, celer částečně nasál. Umícháme polotekuté těstíčko. Plátky celeru lehce osušíme a namáčíme v těstíčku.
-
Smažíme pozvolna v rozpáleném oleji z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Plátky dělejte tenčí a nemusí se předvářet. Jsou lehce křupavé. Pokud budete dělat hrubší, doporučuji cca 3-4 minuty předvařit.
Kuchařka: mika59