
- reklama -
Suroviny
200 porcí
- Těsto:
- 600 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 500 g másla Tatra
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 2 žloutky
- 2 celé vejce
- 2 vanilkové cukry balení
- Na obalení:
- 200 g moučkového cukru
- 5 balíčků vanilkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto ze surovin. Těsto dáme do lednice odpočinout na den, či noc. Zabalíme ho do potravinářské folie.
-
Těsto po odležení vytáhneme a připravíme plechy s pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
-
Po upečení nechávám rohlíčky vychladnout, aby nebyly tak křehké – lépe se obalují v cukrovo-vanilkovém pudru.
Po obalení vkládáme do krabice a necháváme v chladném místě odležet. 🙂 Ale můžeme konzumovat ihned. 🙂
Dobrou chuť
Kuchařka: sabipupp