Čerstvý krémový sýr

79
- reklama -

Suroviny

1 litr čerstvého plnotučného nebo polotučného mléka
500 ml kefírového mléka (nebo nízkotučného kysaného podmáslí)
2 lžičky soli
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mléko smícháme s podmáslím, osolíme a v nepřilnavém rendlíku pomalu ohříváme, těsně pod bod varu. Přidáme citron a pomalu, na mírném plameni, mícháme tak dlouho, až se tekutina srazí, rozdělí na bílé chuchvalce a syrovátku.

  2. Obsah rendlíku vlijeme do cedníku vyloženého vrstvou gázy (nebo do odkapávacího sáčku) a necháme do druhého dne odtéci syrovátku. Pak vymačkáme zbytek tekutiny.

Poznámka od kuchařky

Mléko použijte pouze čerstvé – z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.

Volně podle Apetitu.