Bezlepkové těstoviny s houbovou omáčkou

68
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

větší hrst sušených hub
1 plechovka rajčatové pasty (70 g)
1 hrnek zeleninového vývaru
2 lžičky Dijon hořčice
1 lžička sladké sójové omáčky
2 PL sušené bazalky
3 PL olivového oleje
strouhaný sýr – Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Houby dáme do kastrolu a zalijeme horkým vývarem, necháme asi hodinu namočené. Poté přidáme protlak a hořčici a necháme v kastrolu chvíli dusit za občasného míchání.

  2. Jakmile se směs spojí, přisypeme bazalku a sójovou omáčku a opět chvilku povaříme.
    Podávala jsem s bezlepkovými těstovinami posypané strouhaným Eidamem.

Poznámka od kuchařky

V případě potřeby solím až na talíři dle chuti, hořčice většinou v omáčce sama postačí.