Pomazánka z bílých klobás

53
- reklama -

Suroviny

2 bílé klobásy – 200 g
1 cibule
2 stroužky česneku
70 g strouhaný sýr
1/2-1 lžička uzené papriky
lžička hořčice
2-3 lžíce pikantního dobrého kečupu
2 lžíce tatarské omáčky
sůl
pepř
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Klobásy vytlačíme ze střívka a opečeme na cibulce. Přidáme papriku a po chvíli kečup a hořčici. Lehce podlijeme vodou a dusíme cca 5 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Dochutíme a necháme zchladnout. Kdo chce pomazánku jemnější, projede ji tyčovým mixérem. Do zchladlé směsi přimícháme sýr a tatarku. Spojíme a necháme odležet. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Pokud směs nenecháte zchladnout, je výborná se špagetami. Do studené pomazánky je dobré zamíchat nakrájenou pažitku nebo jarní cibulku.