
- reklama -
Suroviny
- 2,5 kg vepřové hlavy
- 1 kg vepřových kolen
- 1,2 kg vepřové plece
- 250 g vepřových kůží
- nemastný vývar z vepřového masa a kostí
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso i kůže uvaříme a obereme od kostí a chrupavek.
Maso nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, kůže pomeleme. -
Maso i mleté kůže dáme do mísy, zalijeme polévkou, osolíme a opepříme a okořeníme majoránkou a třeným česnekem. Nezapomeneme ochutnávat, jestli je směs dobře prosolená a kořeněná.
-
Ještě teplou směs nalijeme do sklenic, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou a zaváříme 2 hodiny při 100°C.
Spotřebujeme do 6 měsíců ode dne výroby.
Poznámka od kuchařky
Víčka na zavařování používám jen nová, s červenou gumičkou. Mám jistotu, že se mi dobře zavařené maso nezkazí.
Kuchařka: cathleen