
Suroviny
2 porce
- 460 g kuřecích křídel
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- trocha oleje (olivového nebo řepkového)
Postup přípravy receptu
-
Tři kroky jsou následující: 1. Osušíme křídla 2. Nasadíme prášek do pečiva a sůl a 3. pečeme při 150 °C po dobu 30 minut, potom při 220 °C po dobu 40 -50 minut dozlatova. Nic víc tohle jídlo nepotřebuje.
-
Křídla zbavíme špiček a osušíme je kuchyňkou papírovou utěrkou. Křídla dáme do sáčku, přidáme k nim 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva a 1 lžičku soli. Pořádně protřepeme, aby se sůl s práškem dostala na povrch masa.
-
Na plech položíme alobal, který zastříkneme olejem a rozmázneme, se sprejem tohle dělat nemusíte, stačí posprejovat. Vložíme mřížku, na kterou rozložíme křídla.
-
Pečeme na nejspodnější drážce trouby 30 minut při teplotě 150°C, skoro to vypadá, že spíše sušíme, pak přesuneme na prostřední drážku a zvýšíme teplotu na 220°C. Pečeme 40 až 50 minut. Dozlatova. Když křídla vyndáme, dá se na ně poklepat nehtem a cítíme kůrčičku.
-
Teď už jenom vhodný dip a můžeme podávat. Buď si nějaký připravíte nebo sáhnete po hotovém, to není žádná zrada. Ke křídlům podáváme třeba dalamánek se sladkou chilli omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/kureci-kridla-pecena…