Kokosoví strapáči

67
- reklama -

Suroviny
70 porcí

200 g hladké mouky
200 g másla
80 g moučkového cukru
3 PL kakaa
200 g kokosu
Náplň:
120 g másla
80 g moučkového cukru
80 g oříšků
1 PL kakaa
3 PL rumu – podle chuti a hustoty

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Vyválíme, vykrájíme jednodušší tvary a pečeme na 170°C. Dáváme pozor, ať se nespálí !

  2. Změklé máslo s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny, podle hustoty přidáme rum.

  3. Plníme vychladlé cukroví cukrářským sáčkem s velkým nástavcem. Zdobit se může čímkoli, třeba čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami, oříšky…

Poznámka od kuchařky

Těsto se díky kokosu rádo trhá a úplně ne dobře se s ním pracuje, ale není to tak hrozné aby se to nedalo zvládnout. Za vyzkoušení opravdu stojí! Recept mám od babi, je to moje nejoblíbenější cukroví už od malinka. Určitě vyzkoušejte. Jestli máte rádi kombinaci koko-čoko, tak to bude šampión na tácu s cukrovím!