
- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva rybiček v tomatě
- 1/2 vykostěné uzené makrely
- 60 g másla
- 2 lžíce majonézy
- lžička hořčice
- lžička sardelové pasty
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.
-
Šleháme do pěny. Nakonec přimícháme majonézu a pár kapek z citronu. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
-
Necháme vychladit. Podáváme s pečivem, nebo plníme uvařená vejce, čerstvé rajče, mažeme na jednohubky.
Poznámka od kuchařky
Každé rybky mají jiný nálev, některý je hustý, nebo naopak řídký. Proto ho nechejte na konec a podle potřeby přidejte. Měla jsem filety ze sleďů v tomatě.
Kuchařka: mika59









