
- reklama -
Suroviny
- 800 g bůčku
- 1 cibule
- 2 hrsti sušené cibule
- 4 stroužky česneku na plátky
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- 1-2 lžíce medu
- lžička uzené papriky
- vývar
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky a cibuli na klínky. Smícháme hořčice, olej, med a papriku. Do pekáčku dáme obě cibule, česnek a osolené maso.
-
Přidáme ochucenou hořčici, kmín a vše pořádně promícháme. Zalijeme vývarem, tak do poloviny masa a dáme do trouby, vyhřáté na plný výkon na 10 minut.
-
Potom maso promícháme, přiklopíme a snížíme teplotu na 180 st. Pečeme 55-60 minut. Průběžně maso občas promícháme a podle potřeby podléváme.
-
Po hodině pečení zjistíme, jestli je maso měkké (já ho neměla) a dopečeme do měkka. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a dopečeme na barvu.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem to odlehčit, tak jsme měli kaši a salát. Ale klidně si k tomu dejte zelí nebo špenát a se šesti.
Kuchařka: mika59