Domácí pomerančová granola s hořkou čokoládou

51
- reklama -

Suroviny

2 hrnky vloček
1/2 hrnku rozinek
1 hrnek pomerančové šťávy (+ kůra z pomeranče)
3 lžičky másla
3 lžičky pomerančového sirupu
5 lžic třtinového cukru
špetka soli
50 g hořké čokolády nakrájené na kostičky

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a smícháme s pomerančovou šťávou a sirupem. Nalijeme na vločky a promícháme. Postupně přidáme i zbytek surovin, kromě čokolády.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs vysypeme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut na 170°C. Po 20 minutách promícháme a dopékáme dalších 15 -20 minut.

  3. Granolu necháme úplně vychladnout a přimícháme hořkou čokoládu.