
- reklama -
Suroviny
- 800 g hovězí přední
- 50 g anglické slaniny
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- 150 ml suchého červeného vína
- 400 ml krájených rajčat
- 3-5 řapíků celeru
- bouquet garni (tymián, petržel, bobkový list i kousek rozmarýnu)
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Takto připravené ho osmažíme na sádle a vyjmeme ho bokem. (Nejlépe se připravuje v těžkém litinovém hrnci.) -
Do hrnce po mase vhodíme kostky anglické slaniny, rozpustíme ji a osmahneme na ní krájenou cibuli a drobně krájený celer.
-
Do hrnce vhodíme zpět maso, přilijeme víno a asi 15 minut provaříme. Přidáme rajčata, svázané bylinky, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka.
Podáváme s mačkanými brambory.
Kuchařka: cathleen