![Hlívový kuba_5ff769801083e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hlivovy-kuba_5ff7697ff403a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- trs hlívy ústřičné
- 100 g ječných krup
- 2 ČL sádla
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL majoránky
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve propláchněte kroupy a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Až budou měkké, vodu slijte.
-
Hlívu s cibulí očistěte a nakrájejte na menší kusy.
-
V pánvi rozehřejte část sádla (zbytkem vymažte zapékací misku). Na sádle zpěňte bílou část cibulku a přidejte hlívu. Restujte na mírném plameni do měkka.
-
Osolte, opepřete, přidej kmín a majoránku.
-
Smíchejte s lisovaným česnekem, zelenou částí cibulky a kroupami a dejte do zapékací misky.
-
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept…
Kuchařka: LuciePe