
Suroviny
- 2 balíčky světlých bebe sušenek
- 3 lžičky instatní kávy
- 2 balíčky čokoládového pudinku
- cca 800 ml mléka
- 2 smetany ke šlehání
- 2 zakysané smetany
- 1 mascarpone
- 4 lžíce nutely
- 2x ztužovač za studena
- kakao
- hrst brusinek mražených
- trochu cukru
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme vhodnou nádobu. Já použila pekáček s vyndavacím dnem o rozměrech 25 x 25 cm, který vyložíme alobalem.
-
Pudink uvaříme podle návodu, ale s použitím 800 ml mléka. Necháme lehce vychladnout.
-
Kávu rozpustíme asi v 300 ml vařící vody.
V míse rozmícháme zakysané smetany s mascarpone, nutelou, trochou kávy na ovonění a cukrem dle chuti. -
Ztužovač použijeme dle návodu a vmícháme do mascarpone.
Smetanu vyšleháme a smícháme s druhým sáčkem ztužovače za studena.
Brusinky krátce povaříme s cukrem dle chuti a necháme vychladnout. -
Formu máme tedy obalenou alobalem a poskládáme na dno a po stranách bebečka, která nejprve namočíme každou zvlášt v rozpuštěné kávě. Když máme rozloženo, přidáme pudink, rozetřeme, na to dáme náplň z mascarpone, rozetřeme a nakonec vyšlehanou smetanu
-
Podle obrázků zdobíme. Nastříhala jsem proužky z papíru, naskládala je navrch buchty a posypala kakaem. Proužky sundáme a dáme ztuhnout buchtu do druhého dne. Druhý den zdobíme brusinkami.