- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g žlutého půleného hrachu
- 4 ČL lžičky panenského olivového oleje
- sůl
- pepř
- 4 PL řeřichových výhonků (pokud nemáte řeřichu, nahraďte ji pažitkou, zelenou cibulkou nebo jinými zelenými natěmi)
Postup přípravy receptu
-
Hrách předem namočíme aspoň na 2 hodiny (případně přes noc) do studené vody. Vodu slijeme a v nové vodě uvaříme hrách do měkka. Vodu slijeme.
-
Hrách dáme do mixéru, přidáme olej, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a mixujeme do hladka.
-
Servírujeme s pečivem případně jíme samotné třeba ke svačině.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept…
Kuchařka: LuciePe