Spezzatino

79
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

550 g hovězí kližky pokrájené na větší kostky
2-3 šalotky
2 mrkve pokrájené na špalíčky
1 větší stroužek česneku pokrájený na drobno
1 hrnek(250 ml) suchého bílého vína
1 hrnek drcených rajčat (1 konzerva asi)
1 hrnek hovězího vývaru
sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 2 lžičky
sůl
pepř
200 g mraženého hrášku
5-6 středních brambor pokrájených na větší kostky
2-3 lžíce oleje
hladká mouka-na obalení masa před restováním
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu a osušte na papírovém ubrousku.Do výpeku v kastrolu přilijte zbylý olej, přisypejte šalotky, česnek a restujte.


    Zobrazit celý recept

  2. Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte drcená rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
    Přidejte opečené maso a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a nechte pozvolna asi 1-1,5 hodiny dusit. Občas promíchejte. V polovině doby dušení přidejte mrkev.

  3. Po uplynutí doby přisypejte pokrájené brambory. Pokud je omáčka příliš hustá, dolijte ještě vývarem. Povařte dalších asi 20 minut, dokud není maso naprosto měkké a brambory hotové. Hrášek přidejte 5 minut před dokončením. Na talíři dozdobte pokrájenou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

www.primafresh.cz