Suroviny
3-4 porce
- 550 g hovězí kližky pokrájené na větší kostky
- 2-3 šalotky
- 2 mrkve pokrájené na špalíčky
- 1 větší stroužek česneku pokrájený na drobno
- 1 hrnek(250 ml) suchého bílého vína
- 1 hrnek drcených rajčat (1 konzerva asi)
- 1 hrnek hovězího vývaru
- sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 2 lžičky
- sůl
- pepř
- 200 g mraženého hrášku
- 5-6 středních brambor pokrájených na větší kostky
- 2-3 lžíce oleje
- hladká mouka-na obalení masa před restováním
- petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu a osušte na papírovém ubrousku.Do výpeku v kastrolu přilijte zbylý olej, přisypejte šalotky, česnek a restujte.
-
Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte drcená rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
Přidejte opečené maso a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a nechte pozvolna asi 1-1,5 hodiny dusit. Občas promíchejte. V polovině doby dušení přidejte mrkev. -
Po uplynutí doby přisypejte pokrájené brambory. Pokud je omáčka příliš hustá, dolijte ještě vývarem. Povařte dalších asi 20 minut, dokud není maso naprosto měkké a brambory hotové. Hrášek přidejte 5 minut před dokončením. Na talíři dozdobte pokrájenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
www.primafresh.cz