
Suroviny
1 porce
- 1 balíček Perfect Dish spaghetti
- 2 lístky medvědího česneku na ozdobu
- kousek parmazánu na strouhání
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- jako zeleninová příloha fazol šarlatový
- Na jednu skleničku pesta:
- svazek medvědího česneku ( asi 50 g)
- 40 g kešu ořechů
- 30 g nastrouhaného parmazánu
- 80 ml olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- citrónová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme pesto. Do mixéru dáme kešu ořechy, přidáme omytý a osušený medvědí česnek, parmazán, olivový olej, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Rozmixujeme do požadované konzistence a uložíme do důkladně vymyté sklenice.
-
Špagety propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Na pánev kápneme trochu olivového oleje, přidáme špagety a 2-3 velké lžíce medvědího pesta. Na mírném ohni postupně mícháme, aby se pesto rozpustilo a spojilo se se špagetami. Ochutíme mořskou solí a promícháme.
-
Špagety dáme na talíř, posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobíme na nudličky nasekanými lístky medvědího česneku. Podle chuti přidáme i čerstvě namletý pepř.
Poznámka od kuchařky
Chutná varianta klasických špaget s pestem, ovšem zde, v perfektním souznění chutí nudlí, pesta z medvědího česneku a parmazánu. Také můžete přidat široké fazole, krátce uvařené ve slané vodě. Zeleninové špagety seženete na http://www.perfectproducts.cz.