Jáhlový dezert

61
- reklama -

Suroviny

½ hrnku jáhel
1 jablko
1 hrst sušených brusinek
1 lžička cukru
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min.

  3. Pridáme šťavu z polovice limetky a zmiešame s pšenom.

  4. Teraz máme 2 možnosti :
    1. Pšeno jeme hneď teplé z taniera.
    2. Pšeno natlačíme do formičiek, necháme vychladnúť a potom jeme ako dezert.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od švagrovho bratranca, ktorý má veľké problémy so stravovaním, resp. toleranciou potravín. Tento recept si vypiplal sám a mne veľmi chutí.