
- reklama -
Suroviny
- 2 salátová srdíčka (nebo jeden hlávkový salát)
- 2 uvařené červené řepy
- 200 g bílého hustého jogurtu (typu řeckého)
- 2-3 lžíce krémového balsamica
- 1 lžíce jemně strouhaného křenu
- hrst vlašských ořechů – opražených nasucho
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Salát omyjeme, osušíme (nejlépe v odstředivce na salát) a natrháme na menší kousky.
Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, promícháme s balsamicem a necháme chvíli marinovat. -
Jogurt mírně osolíme a smícháme s jemně nastrouhaným křenem.
-
Salátové lístky rozdělíme do misek, promícháme s řepou, přidáme jogurt a každou misku posypeme kousky ořechů.
Poznámka od kuchařky
Místo vařené řepy můžeme použít pečenou.
Kuchařka: maris









