Fazolkový salát s rybou

100
- reklama -

Suroviny

350 g sumečka afrického (nebo jiná ryba)
300 g fazolek
1 mrkev
1 cibule
3 kyselé okurky
Zálivka:
180 g jemného tvarohu
150 g jogurtu
sůl
pepř
olej
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečieme z oboch strán filetky ryby (nakrájané na porcie), ktoré sme osolili. Vyberieme a uložíme bokom.

  2. Na tej istej panvici zakryté dusíme 10 min na polovicu nakrájané fazuľkové struky. Osolíme, okoreníme. Necháme vychladnúť.

  3. Do misy nastrúhame mrkvu, na kocky narežeme uhorky a nadrobno cibuľu.

  4. Tvaroh premiešame s jogurtom, troškou korenia a soli.

  5. Vychladnuté fazuľky pridáme do misy so zeleninou spolu s tvarohovo-jogurtovou zálievkou a premiešame.

  6. Šalát aj rybu dáme do chladničky na cca 2 hod.

  7. Potom šalát rozdelíme na taniere a naň uložíme rybu.

  8. Nakoniec posypeme bazalkou.