
Suroviny
2 porce
- 1/2 menší hlávky zelí
- 2 žloutky
- trochu horké vody
- 1-2 lžíce polohrubé mouky
- kukuřičná strouhanka
- 1 lžíce sezamových semínek
- sůl
- olej
- Na brambory:
- 3 větší brambory i se slupkou
- 1 žloutek
- 2 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- sušený česnek
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.
-
Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí. Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.
-
Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.
-
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.
-
Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů
Poznámka od kuchařky
Říkám tomu jídlo, které vařím, když mám v hlavě naprosto vykradeno. 🙂