
Suroviny
- 1/2 kg hovězího žebírka s kostí
- 1/2 cibule se slupkou
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 10 kuliček celého pepře
- sůl
- mletý pepř
- 1 malý rajský protlak
- tymián
- třtinový cukr podle chuti
- 1 lžíce jíšky – nemusí být
- máslo
- těstoviny „abeceda“- písmenka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme.
Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct chvíli do zlatova (pekáček vyložíme pečícím papírem). -
Vývar uvedeme do varu, přidáme malý rajský protlak, tymián, cukr podle chuti, dosolíme, ochutíme mletým pepřem, můžeme přidat lžíci jíšky, ale nemusíme. Zjemníme kouskem másla.
-
Zvlášť uvaříme podle návodu písmenka, uvařené scedíme, propláchneme vodou a přidáme do polévky.
-
Nakonec vložíme opečené maso a podáváme.
Poznámka od kuchařky
V tomhle počasí polévka vždy zahřeje nejen na těle, ale mě i na duši, babička vždy říkala, že polévka je „grunt“. Rajskou polévku zas tak často nedělám, dneska jsem si na ni vzpomněla tak sdílím 🙂 A jak je psáno na talíři, dobrou chuť 🙂









