Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky

110
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g vepřového bůčku
1 dcl 33% smetany
1 cibule
2 lžíce sladké papriky
300 g kysaného zelí
sůl
pepř
olej
Na knedlíky:
2 vajíčka
4 lžíce sušeného mléka
sůl
zelená petrželka
popřípadě sušený česnek, ale nemusí být
sádlo na vymazání hrnku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a tak 2 minutky ještě restujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme a zalijeme cca 2 dcl vody. Uzavřeme tlakový hrnec a dusíme od bodu varu 10 minut.

  3. Po otevření tlakového hrnce přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme, popřípadě dochutíme.

  4. Knedlíky:
    Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny.

  5. Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
    Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.

Poznámka od kuchařky

Knedlík je pro všechny, kdo z jakéhokoliv důvodu nemohou používat mouku. Pro tyto účely mi recept na něj dovolila zde zveřejnit Monika Poracká. Třeba se bude někomu hodit.