
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 100-120 g studených uvařených brambor ve slupce
- 150 g smetanového bílého jogurtu
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1/2 kelímku od jogurtu vlažného mléka
- sůl
- olej na smažení
- —
- kečup
- strouhaný sýr
- česnek
- usmažená křupavá slaninka
- tatarka – to, co kdo má rád
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s droždím. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemno. Všechny uvedené suroviny spojíme a dáme na 1/2 hodinky pod utěrku odpočinout.
-
Lžíci odebíráme kousky, na pomoučeném vále utvoříme kulaté placičky. Rozehřejeme olej a placičky usmažíme z obou stran do zlaté barvy.
-
Hotové odkládáme na papírový ubrousek, odsát přebytečný tuk. Ihned pomažeme oblíbenou surovinou, posypeme sýrem a podáváme ještě teplé a křupavé.
Poznámka od kuchařky
Když zbude těsto, klidně ho dejte do lednice a udělejte až druhý den.
Kuchařka: mika59