- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 100 g másla
- 1 cibule
- 4 stroužky nasekaného česneku
- kostka droždí
- 2 malé uvařené brambory ve slupce
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Na polovině másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a po chvíli rozdrobené droždí, mícháme, až se droždí rozvoní. Přimícháme rozšlehané vejce a necháme srazit.
-
Brambory nastrouháme na jemno a přidáme do vajíček. Pořádně našleháme a po částečném zchladnutí přimícháme zbytek másla a řádně vyšleháme.
-
Dochutíme pepřem, solí, případně chilli a čerstvou pažitkou. Necháme vychladit a mažeme na tousty, topinky nebo jednohubky. Dozdobíme čerstvou zeleninou.
Kuchařka: mika59