
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- Na marinádu :
- uzená paprika – množství podle každého
- olivový olej
- 1, 5 PL omáčky „BALTI“
- (středně pálivá rajčatová kari omáčka s červenou paprikou, zázvorem, česnekem a kořením)
- 1/2 pokrájeného pórku
- voda (nebo vývar)
- 150 g uzené slaniny
Postup přípravy receptu
-
Stehna omyjeme, osušíme, potřeme uzenou paprikou s olejem a omáčkou „BALTI“. Vložíme do mísy.
-
Druhý den naložená stehna i s marinádou vložíme do pekáčku a hustě posypeme pokrájeným pórkem a slaninou. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přikryjeme víkem z pekáčku a pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Když jsou stehna téměř měkká, odstraníme poklici z pekáčku, promícháme a pečeme dál dozlatova. Podáváme s bramborovými noky.
Poznámka od kuchařky
Omáčka Balti je opravdu výborná – stačí 1- 2 lžíce. (viz obrázek)
Kuchařka: Ivace64