Koláč z červené řepy 2

70
- reklama -

Suroviny

150 g celozrnné špaldové mouky
3 vejce
300 g červené řepy
1/2 prášku do pečiva
50 g řepkového oleje
30 g kakaa
5 g mleté skořice
70 g medu
40 g sladěnky
špetka soli
50 g hořké čokolády (70 – 80% kakaa)

Postup přípravy receptu

  1. Omytou červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C alespoň na hodinu. Vychladlou řepu poté rozmixujeme na hladké pyré.

  2. Smícháme se třemi žloutky, medem, sladěnkou, olejem a důkladně promícháme.

  3. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, kakaem, skořicí a nastrouhanou čokoládou.

  4. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a postupně ho opatrně vmícháme do těsta.

  5. Hotové těsto přelijeme do koláčové menší formy a pečeme na 180°C cca 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem převzal a mírně upravil ze stránek Vím, co jím.

Energetické hodnoty na 100 g: 241 kcal, 10,9 g tuky, 28,4 g sacharidy, 6,3 g bílkoviny, 4,3 g vláknina